2023

2023 TURNAUKSEN LOPPUSIJOITUKSET

AAA   

Kulta:   Kiekko-Espoo EPS Red
Hopea:   TPS

Pronssi:  KJT Hockey Blue
4. sija   Haukat Valkoinen
5. sija   Kiekko-Laser Musta
6. sija   Karhu-Kissat Cats
7. sija   Kiekko-Espoo Blues Black
8. sija   Kiekko-Espoo EKS  

 

AA 
Kulta:      Kiekko-Espoo Blues Blue
Hopea:    Kiekko-Laser Valkoinen
Pronssi:   EPS White
4. sija  KJT Hockey White
5. sija     Haukat Oranssi
6. sija     Titaanit/KY-80 White
7. sija     Karhu-Kissat Bears
8. sija     Kiekko-Espoo EKS    


Kulta:      Haukat harmaa
Hopea:    
 EPS Blue
Pronssi:  EPS Black
4. sija      Haukat Musta
5. sija     Titaanit/KY-80 Black
6. sija     Kiekko-Espoo Blues White
7. sija    Kiekko-Laser Punainen
8. sija  KJT Hockey Black

 


ALL-STARS KENTÄLLISET

AAA Onse

Maalivahti: TPS #30 Kasper Varjonen
Puolustaja: Kiekko-Espoo Blues #19 Tsubarev Serafim Puolustaja: Haukat Valkoinen #14 Niko Mustajärvi
Hyökkääjä: KJT #28 Leo Heikkinen Hyökkääjä: EPS #20 Robin Torkki Hyökkääjä: Kiekko-Laser  #9 Daniel Seppälä

 

AA Golf Game Book

Maalivahti: Titaanit #31 Rasmus Laine Puolustaja: EPS #10 Teo Ikonen
Puolustaja: Haukat Oranssi #42 Santeri Österman Hyökkääjä: Kiekko-Laser #20 William Koskelo
Hyökkääjä: Karhu-Kissat #45 Niklas Räsänen Hyökkääjä: Titaanit #17 Timofei Butorin

           

A Ventoniemi

Maalivahti: Haukat Harmaa #42 Lenni Sandelin
Puolustaja: Kiekko-Laser  #36 Eino Kyrö Puolustaja: Haukat Harmaa #60 Daniel Mäkipää
Hyökkääjä: EPS Blue #45 Noa Sarlin Hyökkääjä: KJT Black #18 Ilona Ylimannila Hyökkääjä: Haukat Musta #26 Viljami Kolsi


LEO JOKINEN -PALKINTO

Leo Jokinen -palkinto annetaan Haukkojen parhaalle puolustajalle jokaisella tasolla. Lue palkinnon taustasta lisää turnauksen historiasta.

A Jonathan Koskinen

AA Otto Kammonen

AAA Aaron Jusslin


OLLI MALMIVAARA -PALKINTO

Palkinto annetaan Haukkojen pelaajalle seuraavien kriteerien mukaan: Pelaaja ei paistattele parrasvaloissa, ei pistepörssin kärjessä eikä all stars-kentällisissä. Tämä pelaaja pelaa täydellä sydämellä joukkueelleen uhrautuen, taistellen ja kannustaen. Tämä työmyyrä taitaa niin oman pään pelaamisen, hyökkäysten tukemisen kuin syöttöpelinkin.

2023 Jose Saloranta 
 

 


HAUKAT 2011 PELAAJAT

 

 

2023 LEKSA-TURNAUKSEN SUOJELIJA

Boston bruinsin riveissä nhl-uransa pelannut maalivahti tuukka rask!

 

 

 

 

Oton, Eelin ja Tonin haastattelussa 2023Minkä ikäisenä aloitit jääkiekon?

Olin 3-vuotias, kun aloitin luistelemaan ensimmäiset piirrot ja 5-vuotiaana menin luistelukouluun. 5-6 -vuotiaana laitoin ensimmäisen kerran patjat jalkaan.

Ketkä olivat sinun esikuvia nuorena?

Ensimmäisiä esikuvia oli Savonlinnalaiset paikalliset maalivahdit, jotka pelasivat silloin sikäläistä 1.divisionaa. Silloin ei NHL-pelejä nähty telkkarista, oli erilaista aikaa ja liiga-pelejä näkyi vain silloin tällöin. Mutta tosiaan, kun Savonlinnasta olen kotoisin, niin meillä oli 1.divisioona joukkue ja niitä pelejä seurattiin tiiviisti ja ne maalivahdit oli varmaan ensimmäisiä esikuvia. Mun kummisetä pelasi maalivahtina ja Jarmo Myllys, joka on myös Savonlinnasta -ne olivat myös esikuvia silloin ihan alkuaikoina.

Miksi valitsit juuri maalivahdin pelipaikan?

Kummisetä ja serkkupoika pelasivat maalivahteina, joten ehkä se tuli sitä kautta. Maalivahdin täytyy olla vähän silleen hyvällä tavalla hullu, että se tykkää ottaa vastaan kiekkoja tai jäisiä tennispalloja päin naamaan, niin kai minussa oli myös vähän sellaista verta. Olin myös vähän laiska luistelija kentällä, enkä tykännyt takakarvata, joten mun mielestä oli helpompi olla maalissa seisten koko pelin ja ottaa kiekkoja vastaan.

Missä joukkueissa sinä olet pelannut?

Mä aloitin Sapkossa ja pelasin siellä 16-vuotiaaksi asti. Sen jälkeen menin Ilvekseen ja pelasin seillä A-junnuissa ja liigassa muutaman vuoden. Sitten tulin tänne Amerikkaan ja pelasin Providencessa (Bruins) sellaisen puolitoista vuotta AHL:ssa ja sitten sen jälkeen Boston Bruinsissa. Siinä on ainoat seurajoukkueet, missä olen pelannut. Itse asiassa parin kuukauden ajan kävin pelaamassa Tsekeissä.

Mikä sai sinut aloittamaan jääkiekon?

Suomen pitkät talvet! En tykännyt hiihtää niin paljon kuin luistella. Luistelu oli mikä kolahti ja meillä oli ulkojäät tosi lähellä, niin pääsi aina luistelemaan ja tekemään jotain aktiivista. Kesällä pelasin jalkapalloa ja tennistä. Ne olivat lajit, joista tykkäsin. Suomen talvi kun oli mun nuoruudessa pitkä ja kylmä, niin ei siellä ollut oikein muuta tekemistä, kuin pelata pihapelejä. 

Saitko itse päättää NHL:ssä millä varusteilla pelasit?

Sain joo! SM-liigassa ei saanut, se tuli joukkueen puolesta sponsorina, mutta sitten kun tuli NHL:ään, niin sai ihan itse päättää.

Miten erkkaat mailasi?

Mulla oli ihan valkoisella teipillä melkein koko lavan erkkaus. Ei se ollut mitään speciaalia.

Kuka on pahin pelaaja ketä vastaan olet pelannut?

No niitä on aika monta varmasti, mutta Ovetskin tietysti, sillä on aika kova lämäri. Joka joukkueessahan niitä on, mutta pahin laukoja oli Ovetskin. 

Oletko aina pelannut samalla numerolla?

Joo, mä sain silloin kun tulin tänne, niin numeron neljäkymmentä ensimmäisellä harjoitusleirillä ja en mä ikinä sitä vaihtanut.

Miten valmistaudut peliin?

No ihan perus aamujäät ja sitten lounas ja kotiin päikkäreille. Noin kolme tuntia ennen peliä hallille. Sitten ruvetaan venyttelemään ja lämmittelemään. Pitkä päivähän se on, on aika paljon sellaista ”ei mitään -tekemistä”. Hyvää ruokaa ja ruvetaan lämmittelemään.  

Oliko vaikea päästä NHL:ään?

No onhan se tosi vaikeaa! Ei siihen oikein muuta tietä ole, kuin kovaa harjoittelua ja sitten tarvii onnistua oikeissa paikoissa. Mä pääsin onneksi pelaamaan nuorten kisoissa kolme vuotta putkeen ja pääsin näkyville siellä. Sen jälkeen sain varauksen. Kovan työn ja harjoittelun kautta sinne pääsee. Eikä ne lopu ikinä. Sen huomaa täällä, että pelaajat treenaa entistä kovemmin.

Miten paljon treenasit NHL:ssä?

Meillä oli yksi vaapaapäivä viikossa, muuten joka päivä treenit. Kaudella, kun on paljon pelejä, niin treenit eivät ole niin pitkiä. Noin 45 minuuttia ja punttiharjoitukset päälle. Kyllä hallilla semmoisina päivinä, kun ei ole pelejä, noin 3-4 tuntia menee helposti. Pelipäivänä varmaan 5-6 tuntia päivästä siellä tulee notkuttua.

Minkä ikäisenä pelasit ensimmäiset NHL pelisi?

Olin varmaan 20 tai 21. Se teidän täytyy tarkistaa netistä.

Mitä olet tehnyt NHL -urasi jälkeen?

Olen aika paljon tässä kotona. Meillä on kolme pientä lasta, joita kuskailen harrastuksiin ja kouluihin. Sitten otin työpaikan Boston Bruinsilta. Olen vähän niin kuin sellainen suurlähettiläs. Käyn peleissä, aitioissa kiertämässä, ottamassa valokuvia ja juttelemassa ihmisten kanssa. Sitten golfia, tennistä ja luppoaikaa, kun saa vihdoinkin rentoutua. Vähän kaikkea, mutta ei kuitenkaan mitään.

Paras muisto NHL:stä?

No Stanley Cupin voittaminen, se oli se hienoin juttu. Mä en silloin pelannut, kun voitettiin se, mutta sitten me päästiin finaaleihin kaksi kertaa, kun mä pelasin. Se oli tosi hienoa aikaa! Voitin Vezina Trophyn yksi vuosi, se oli myös hieno muisto, mutta varmaan hienoin on se Stanley Cupin nostaminen.

Milloin tiesit, että sinusta tulee NHL -pelaaja?

No kyllä mä aina uskoin siihen ihan pienestä pitäen,  mutta vastahan se konkretisoitui, kun sain varauksen ja pääsin tänne puolelle merta. Kyllä sitä siinä vaiheessa jo ajatteli, että jonkinlainen ura tulee luotua.

Mitä neuvoja antaisit meille?

Eipä oikein sen kummempaan, kuten sanoin, että jos haluaa NHL:ään päästä, niin pitää treenata tosi määrätietoisesti ja lujaa ja uskoa omaan tekemiseen. Pitää kuitenkin muistaa, että lätkä on kuitenkin hauska peli ja harrastus, niin ei ota liian tosissaan. Treenatkaa lujaa ja pitäkää hauskaa, kun teette sitä, niin kyllä teistä vielä pelimiehiä tulee!

Miten tsemppaisit meitä Leksa-turnaukseen?

Peli-iloa! Menkää ja pelatkaa lujaa. Muistakaa puolustaa, teillä on maalivahti siinä ihan vieressä. Puolustuspeli on kaiken A ja O.